Flytta med barn – enklare med flyttfirma

Att ta hjälp av en flyttfirma underlättar en flytt om du har barn. I den här artikeln kan du läsa om hur du får mer tid över i flyttarbetet. Du får också några bra tips för packningen.

Att flytta brukar vara ett stort projekt oavsett om du har barn eller inte. Med småbarn som springer kring fötterna kan det bli mer att hålla reda på än vad många orkar med. Med barnfamilj kan det därför vara en särskilt god idé att anlita en flyttfirma. Ett exempel på en bra flyttfirma hittar du på: https://tryggaflytt.se/flyttfirma-i-karlskrona/, flytthjälp ger för övrigt rätt till RUT-avdrag.

Många flyttar varje år

Svenska medborgare flyttar i snitt 11 gånger under ett liv. Sveriges Radio rapporterar:

”Förra året flyttade folk nästan 1,5 miljoner gånger inom Sverige. Och under 2000-talet har det blivit allt vanligare att flytta – men de flesta flyttar inte så långt, två av tre flyttlass går inom samma kommun” (Källa: Sveriges Radio)

flyttaOavsett om flyttlasset går inom en och samma kommun eller inte är det mycket som behöver ordnas. Även om du anlitar en flyttfirma är det klokt om du börjar förbereda flytten tidigt. Expressen tipsar om att du sorterar och packar ned dina tillhörigheter i lådor som du dels märker med vilket rum de ska ställas i, dels vad de innehåller. Ett annat bra tips går att läsa i Aftonbladet. Tipset är att du ska packa lådorna till hälften och lägga filtar överst. I alla fall om det är tung packning som exempelvis böcker.

Kontakt

Undrar du något om vår familj? Skicka ett mejl till kontakt@flyinghippo.se. Om vi inte tycker att frågan är för privat svarar vi här på bloggen.