Skydda barnens telefoner med smarta mobilskal

Idag har de flesta människor i Sverige en mobiltelefon, och det inkluderar även barn. Många föräldrar upplever det som tryggt att kunna kommunicera med barnen närhelst de behöver. Barnen själva ska också kunna ringa hem eller på hjälp, och kan dessutom roa sig med mobilen.

Barn är dock barn, och det är mycket vanligt att deras telefoner råkar illa ut. De tappar eller ”råkar” kasta omkring dem, de repar och ristar dem och är allmänt hårdhänta mot dem. Dessutom är mobiler i sig ganska hala, och det är lätt att de glider ur både barns och vuxnas händer. Av den anledningen är det viktigt att skaffa ett bra och praktiskt mobilskal som skyddar telefonen. Du kan hitta fina och billiga mobilskal hos Techhuset som barnen kommer älska, och du slipper skyhöga räkningar för att reparera skador.

Välj rätt modell

Att mobilen kommit för att stanna är det knappast någon som betvivlar och när det kommer till barn och ungdomar spenderar de mycket tid med att spela, surfa eller kommunicera på den. Redan i 3-4 års åldern använder över en tredjedel av alla barn mobilen dagligen och när de kommer upp i tonåren stiger siffran ännu mer. Att reparera en skadad mobil, till exempel en sprucken skärm eller en vattenskada kan kosta flera tusen i dagsläget och därför är ett mobilskal en mycket klok investering. Den skyddar mobilen från allmänt slitage, minskar riskerna för skador om den tappas och gör den dessutom lättare att identifiera på avstånd.

Det finns flera olika modeller att välja bland när det kommer till mobilskal, exempelvis:

  • Plånboksmodell – görs ofta i läder eller plast och är lik en plånbok i kraftighet. Har ofta en ficka med blixtlås, fack för kort och en ficka för papper eller sedlar.
  • Flipmodell – en tunnare variant som är lätt att öppna och stänga i horisontal eller vertikal riktning.
  • Enbart skal – sätts runt mobilen och ger ett bra skydd, helst i kombination med ett skärmskydd
  • Hybridmodell – skalet är tillverkat av olika material, ofta ett som är hårt och ett mjukt
  • Väskmodell – liknar plånboksmodellen men är ännu kraftigare och har ett handtag.

Vilken modell du bör välja beror dels på hur intensivt ditt barn använder telefonen, dels personliga preferenser. Vissa ungar älskar glitter och glam medan andra vill ha strikta, enfärgade modeller.

Kontakt

Undrar du något om vår familj? Skicka ett mejl till kontakt@flyinghippo.se. Om vi inte tycker att frågan är för privat svarar vi här på bloggen.