Här får du tips om tidlösa doppresenter

Har du blivit inbjuden till ett dop är det en oskriven regel att du som besökare har med dig en doppresent. Via en present visar du ditt engagemang och intresse i din gudson eller guddotter. Självklart vill du att din gudson eller guddotter ska kunna använda presenten i många år.

En tidlös present som passar de flesta är just smycken. Du kan till exempel ge ett Efva Attlings halsband som på ett sätt kan bli en påminnelse om själva dopdagen. Det finns klassiska varianter av smycken idag som passar de flesta smaker.

”Idag finns det EU-regler som begränsar innehållet av farliga metaller i smycken. Men en del handlare köper sina smycken från utländska leverantörer och då gäller inte samma regler.” från SVT.

Viktigt med bra kvalitet

Silver och guld är även bra att köpa då vissa kan ha allergier mot billiga metaller. Det finns också många fördelar med att ge bort smycken som doppresent. Smycken har ofta lång hållbarhet om de är av hög kvalitet. Köper du ett stilrent smycke är det stor sannolikhet att det används i många år. Det är väldigt populärt att köpa smycken just för att det passar väldigt bra som present.

Smycken kan användas i flera år

När det gäller doppresenter finns det lite olika saker som du kan ge bort. Smycken kan ha en särskild betydelse och det är en doppresent som barnet kan uppskatta även som vuxen. Det kan även vara starten på en tradition där du kanske fortsätter att ge smycken till din gudson eller guddotter även på kommande födelsedagar.

Kontakt

Undrar du något om vår familj? Skicka ett mejl till kontakt@flyinghippo.se. Om vi inte tycker att frågan är för privat svarar vi här på bloggen.