Enkelt att inreda ett barnrum

Hur inreder man egentligen ett barnrum? Svaret är att det ska vara en bra lekplats, ofarligt utan vassa kanter och gärna ha plats för både avkoppling, lek och kreativitet. Som tur är behöver du inte gå och fundera länge på hur det kan se ut, det finns massor med inspiration att hämta både här och på andra platser på nätet.

 

Barnrummet ska inredas efter ditt eller dina barn, inte vara ett rum där du kan uttrycka din smak. Låt barnet välja mer än vad du gör, i val av färger och möbler, utan att det hela ska behöva gå kors åt skogen. I en artikel i Sydsvenskan tipsas det om hur just barnrummet är ett rum som inte behöver följa inredningsstilen i hemmet i övrigt. Passa på att gå loss här. Även på Vi i Villa finns massor med inspiration för just barn och barnrummet.

 

Små medel gör mycket

 

En rolig färg på väggarna är ett ganska enkelt sätt att få rummet att bli mycket roligare. Ett tips är att låta barnet välja sina favoritfärger på vissa lösa detaljer men att hålla möbler som du tänkt att ha kvar länge i en ganska neutral färg. Det är dessutom viktigare än man kan tro för barn med just färg, så att de utvecklas som de ska.

 

Om du inte vill måla väggarna i en knasig färg kan du måla möblerna. I en artikel i Göteborgs-Posten skrivs det om ett antal billiga tips som förnyar ett barnrum över en helg utan att kosta en förmögenhet:

 

När du ska designa om ett barnrum handlar det inte alltid om att köpa nytt och byta ut. Du kan också behålla möblerna du har och bara piffa upp dem med nya färger.

 

Kontakt

Undrar du något om vår familj? Skicka ett mejl till kontakt@flyinghippo.se. Om vi inte tycker att frågan är för privat svarar vi här på bloggen.