Ett litet badrum anpassat för barn

Innan du renoverar om kan det vara bra att tänka vad du vill ha för resultat – vill du att rummet ska kännas större förutom nytt och fräscht? Eller att barnen ska nå överallt och kunna använda badrummet själva?

badrum barnFunderar du på att renovera hemma? Kanske riva ut det gamla kaklet och den slitna klinkern i badrummet? Då kan det vara bra att tidigt ta hjälp av experter på våtrum och allt som hör till en badrumsrenovering, det kan du bland annat göra via http://aquabygg.se/renovering/badrumsrenovering/.

Badrum för barn

Vill du att badrummet ska bli mer familjevänligt är rådet att anpassa höjd på allt från vattenkranar, till enkelheten att växla från varmt till kallt vatten, placera pallar så att barnet når upp till handfat och ha krokar med handdukar på en lägre höjd för att torka händerna.

Göra om ett litet badrum

Har du ett litet badrum finns det sätt att optimera utrymmet på, för att verkligen använda allt utan att det känns trångt. I Elle Decoration tipsas det om hur du skapar rum i ett kompakt badrum. Några av tipsen är verkligen tänka till när det kommer till förvaringen:

Exempelvis kan man välja ett spegelskåp istället för en spegel i badrummet. Det går ofta även att sätta in skåp eller hyllor ovanför toaletten och dörrkarmen, alternativt under tvättstället om det saknas – Elle Decoration

Fler råd är att använda ljusa färger för att öppna upp rummet och få det att kännas mindre instängt. Om golv, väggar och taket får i samma ton kommer rummet att uppfattas som större av ögat. En stor spegel kan även det förstora rum, vilket kan få ett trångt rum att kännas rymligare. Mindre badrum kan även tapetseras med en cool tapet, ovanför vitt kakel, något som ger en klassisk New York-känsla. Läs mer och få inspiration här.

Kontakt

Undrar du något om vår familj? Skicka ett mejl till kontakt@flyinghippo.se. Om vi inte tycker att frågan är för privat svarar vi här på bloggen.