Går du eller din familj i flyttankar? – Ta hjälp av en flyttfirma

Att flytta kan kännas stressigt och knepigt mitt i livspusslet. Särskilt om ni är flera. Men det kan också vara spännande om flytten bär av mot nya möjligheter. En flytt kan komma plötsligt i samband med ett jobberbjudande. Det går då att göra det lättare genom att ta hjälp av en flyttfirma som hjälper dig med transport och logistik. Idag kan du få hjälp med samtliga flyttmoment och beställa allt inför flytten.

 

 

Enligt siffror från Statistiska centralbyrån flyttar färre från Sverige jämfört med förra året. 18 procent färre flyttar än året innan. Däremot ökar antalet flyttar inom landet. Urbaniseringen ökar och fler söker sig till större städer, där jobben är. Då är det smidigt att använda sig av en flyttfirma som kan packa, flyttstäda och transportera som till exempel http://montrab.se/stadfirma-i-gavle/, om du vill flytta snabbt på grund av jobb eller annat. Särskilt om du flyttar med familj och småbarn. Det kan vara särskilt skönt att använda sig av en firma när det handlar om en längre transportsträcka som ett annat land också. Kanske Danmark? Dit flyttar nämligen de flesta som lämnar Sverige enligt dn.se. Många unga flyttar till exempel till andra städer för att studera. Då flyttar många för första gången. Det kan kräva en del planering kring möbler, transport och annat nödvändigt. Billig och smart inredning för unga som precis flyttat hemifrån kan balansera ut flyttkostnader. Cafe.se skriver om kollektioner för ungdomar som flyttat hemifrån.

 

 

Tips när du ska välja flyttfirma

 

 

Det kan vara mycket att hålla koll på om du vill anlita en flyttfirma. Kanske gör du det för första gången? Det kan vara bra att tänka på att månadsskiften och fredagar blir fullbokade snabbt. Är det en flytt med kort varsel kan det vara bra att undvika en fredag om möjligt. Om du däremot har möjlighet till framförhållning är det bra att boka tidigt. I samband med det, beställ även kartonger. Beställ hellre för många än för få. Blir det över är det bara att flytta med dem. Skydda även dina möbler genom att beställa tejp och bubbelplast för dina ömtåliga saker. Tips när du ska välja bland flera flyttfirmor är – enligt gp.se – följande:

 

  • Ha papper på priset– ha det överenskomna priset nedskrivet. Annars kan priset bli rörligt under flyttens gång. Bestäm åtminstone ett fast pris med en person som du har pratat med– så det är tydligt från början.
  • Prata med vänner och bekanta– internetrekommendationer är bra på många sätt men svåra att sålla bland. Hör med dina vänner och bekanta om dem har några rekommendationer.
  • Gör research– Kolla tillstånd och försäkringar innan. Skulle någonting gå fel under flyttens gång, måste företaget ha rätt typ av försäkring. Fråga efter försäkringsbolaget.
  • Utgå ifrån dina behov– visst kan det kännas sårbart att öppna dörren för någon du inte känner som ska flytta dina saker– men om tid är en faktor som ger upphov till stress i ditt liv kan det vara en investering värd att göra.

 

Kontakt

Undrar du något om vår familj? Skicka ett mejl till kontakt@flyinghippo.se. Om vi inte tycker att frågan är för privat svarar vi här på bloggen.