Inspireras av kungahusets doppresenter

Ska du gå på dop i sommar och inte vet vad du ska köpa för present? När tillskotten i kungafamiljen döptes fick de en massa olika presenter från vänner, familj och från de svenska kommunerna – så varför inte låta dig inspireras av dem?

Silverpläterad skallra –
bild lånad från Bonde of Sweden

Att gå på dop är något som många får göra under sommaren och visst finns det en hel del att tänka på. Vad man ska ha på sig och vilka etikettsregler som gäller. Men viktigast är trots allt en sak: doppresenten. Vad ska man egentligen köpa? Ett tips är att spana in märket Bonde of Sweden som har allt från klassiska presenter till mer unika ting att ge bort till den nya bebisen eller familjen. Ett skrin? En leksak eller kanske en morgonrock? Välj den present som du tror familjen kommer att uppskatta eller den present som barnet kommer ha nytta av i framtiden såsom en vacker silverpläterad skallra att spara som minnessak även sedan i vuxen ålder.

Eller varför inte låta dig inspireras av vad kungafamiljens nya prinsar fick i sina doppresenter när de döptes förra sommaren. På prins Oskars dop överlämnades både fruktträd, böcker, gosedjur och en hel naturpark, vilket bland annat Aftonbladet rapporterade om. Eller varför inte göra som prinsessan Sofia och prins Philip önskade till sin prins Alexander? Enligt Expressen hade man i sin dopinbjudan önskat att gästerna skänkte pengar till deras stiftelser som arbetar mot mobbning istället för att ge en fysisk gåva – det kan man faktiskt också göra även om barnets föräldrar inte önskat sig det i present till sitt barn. Vill man i alla fall köpa en gåva finns dock en hel del andra presenter som kungabarnen fått genom åren som dopgåvor att inspireras av, och dessa har Svensk Damtidning sammanställt:

  • Prinsessan Estelle, dotter till Kronprinsessan Victoria och prins Daniel – en bokhylla med 200 stycken svenska barnböcker, ett träd som planterades vid Haga slott och en upplevelsestig för barn i naturreservatet vid fågelsjön Tåkern uppkallades efter henne.
  • Prinsessan Leonore, dotter till prinsessan Madeleine och Chris O’Neill – ett mindre barnbibliotek med bokklassiker, ett barnbord med tillhörande stolar och ett litet föl.
  • Prins Nicolas son till prinsessan Madeleine och Chris O’Neill – en egen park och en leksakstax.

Kontakt

Undrar du något om vår familj? Skicka ett mejl till kontakt@flyinghippo.se. Om vi inte tycker att frågan är för privat svarar vi här på bloggen.