Julmys för familjen i Stockholm

Ta med familjen på en weekend i Stockholm och upplev äkta julstämning. I Stockholm finns massor av härligt för hela familjen att hitta på, med allt från traditionella julmarknader med gott och skoj för stora och små, och vacker julskyltning bland annat. 

Om ni reser som en familj till Stockholm i jul får ni uppleva äkta julstämning! Det finns massor av billiga hotell i Stockholm som passar barn familjer mycket bra att bo på, som dessutom ligger centralt, mysigt och passar en weekend.

Traditionella julmarknader

I en artikel från mitti står det om vilka traditionella julmarknader som ges i Stockholm. Perfekt för familjen som ute efter julstämning.

  • En nyhet är att fjärilshuset i Hagaparken ska anordna julmarknad, med massor av häftiga inslag. Såsom trolleri, tivoli, slädåkning, körsång och mera.
  • I järvastaden håller man i barnens julmarknad, där utställare och skolklasser håller i tävlingar lekar och försäljning av olika slag. Extra kul för barnen helt klart.
  • Sundbybergs julmarknad är också ett hett tips, där kan man lyssna till vackert spelande orkestrar och skönsjungande körer. Där finns även chans att rida ponny, åka häst och vagn, vara med i fiskedamm, oh annat som barnen bara kommer att älska.

Mysigaste julmarknaderna

Alla julmarknader är i och för sig mysiga på sitt sätt, men när det kommer till mysfaktorn så finns det några som sticker ut lite extra. I alla fall om man ska tro en artikel som Metro publicerat. Där tipsar man om julmarknaden i Gamla Stan och på Skansen bland annat. Där är det traditionella anor som gäller och det känns ofta som man kommer till en annan värld när man äntrar en sådan marknad.

Kolla på klassisk julskyltning

Men när familjen sedan besökt diverse julmarknader så kan ni gå och kolla på NK:s klassiska julskyltning. Varje år är det ett hemligt tema på skyltningen, och folk brukar flockas utanför för att se. Traditionen med denna skyltning startade år 1915, skriver Expressen om. Där kan du läsa mer om historien.

Kontakt

Undrar du något om vår familj? Skicka ett mejl till kontakt@flyinghippo.se. Om vi inte tycker att frågan är för privat svarar vi här på bloggen.