Mycket inbrott i villor

Det viktigt att skydda det som är värdefullt i hemmet, det är tyvärr vanligare än vad man kan tro med inbrott nämligen. Oftast sker inbrotten i en följd under några nätter, för att sedan lugna sig en period. Men vad kan du själv tänka på för att minimera risken?

 

Något som många familjer i både villa och lägenhet tyvärr får uppleva är inbrott. I Mariestadstidningen skrivs det till exempel om hur flera larmade villor i både Mariestad, Töreboda, Gullspång och Moholm blivit utsatta för inbrott. Även om huset varit larmat hade tjuvarna kraschat rutor och tagit sig in, för att undvika larmet som ofta är centralt placerat i ett hus.

 

Inbrottsvågor i villaförorter

 

Inbrott brukar komma och gå i vågor, det är ofta ligor som kör en raid under ett par veckor för att sedan tystna och försvinna. Oftast är det så att tjuvar tar sig in via fönster, ibland så illa att de helt enkelt monterar ner hela ramen och tar sig in. Det som är bra att tänka på är att larma dessa samt att skaffa en riktigt bra dörr, en från prodoor.se.

 

Ångerfull tjuv lämnade tillbaka dator

 

Ibland ångrar dig tjuvar dock. Det går det att läsa om i en artikel i Dagens Nyheter bland annat. Det var nyligen en inbrottstjuv tog sig in på en förskola där denna stal en dator, men inte vilken dator som helst utan en treåringsdator. Datorn var specialtillverkad för den multihandikappade treåringen och värd omkring 150 000 kronor. Men efter att både polisen och mamman till den lille pojken vädjat i både tidningar och radio lämnade faktiskt tjuven eller tjuvarna tillbaka datorn.

 

Förutom att skaffa sig en bra inbrottssäker dörr och larma huset vid alla fönster är det dessutom smart att DNA-märka alla värdesaker samt att ha grannsamverkan. Att sedan även ha värdesaker i ett kassaskåp kan både vara negativt och positivt, det kan hända att tjuvarna tar hela skåpet med sig när de inser att det är där som allt det värdefulla finns. Vissa saker kan det vara säkrare att ha inlåst på en bank.

Kontakt

Undrar du något om vår familj? Skicka ett mejl till kontakt@flyinghippo.se. Om vi inte tycker att frågan är för privat svarar vi här på bloggen.