Planera bästa barnkalaset

När dina barn är i kalasåldern gäller det planera barnkalasen smart. Detta för att barnen ska kunna ha roligt, för att du som förälder inte ska ta ut dig helt. Det är inte helt lätt att veta hur man ska tänka med tiden, lekar och sötsaker.

Det är mer fix med ett barnkalas än man kan tro – och här följer tips som hjälper dig!

Ordna lekar som barnen känner igen

Barn är aktiva, så för att lättast få ett hum om hur mycket man ska planera är att dela upp kalaset i kvartar. Räkna med att aktiviteterna oftast inte tar mer än 15 minuter, eftersom barnen lätt tappar intresset. Kolla in barntårtor från DinTårta.se till fikat, planera för lekar och fiskdamm men glöm inte den fria leken. För att det ska bli enkelt kan man fråga på förskolan vad barnen brukar leka, så att barnen känner igen lekarna. Sedan kan det vara bra att endast styra upp pysselaktiviteter på mindre barnkalas, fler tips finns här. Har man planerat så långt så har man kommit en bra bit på vägen, och verkligen sett till att det finns saker att göra på kalaset! En trygghet för både vuxna och barn.

Nya lekar funkar också

Men man ska inte heller vara rädd för att testa nya lekar med barnen, då är det dock bra att ha backup på lekar som barnen känner igen, eller ordna en ny lek som är väldigt lätt att förstå. Du kan tillexempel göra en piñata till barnkalaset. En garanterad succé som du enkelt tillverkar av en gammal shoppingkasse, snöre, dekorationer och godis, läs mer. Piñatan ger ett kul inslag till festen som barnen sent kommer att glömma, där de i tur och ordning kan hjälpas åt till att få ut godiset från piñatan!

Här följer ett klipp med tips kring hur du kan bjuda på barnkalas utan att det kostar skjortan:

Kontakt

Undrar du något om vår familj? Skicka ett mejl till kontakt@flyinghippo.se. Om vi inte tycker att frågan är för privat svarar vi här på bloggen.