Risk för fuktskador efter vintern

När vintern går över till vår är det definitivt dags att se över om ens hus kan ha dragit på sig några vattenskador. Den töande snön letar sig in i väggar och golv, i källaren kan det läcka in vatten. I vår är det nämligen mer angeläget än någonsin – det har varit en snörik vinter. Tre av tio bostadshus beräknas ha fuktskador som direkt påverkar inomhusmiljön, men ligger du i framkant behöver det inte bli så dyrt.

Några som specialiserar sig på mögel- och fuktproblem är http://www.waterproof-stockholm.se/. Till dem kan man höra av sig vid fuktskador eller frågor kring mögel. Att upptäcka mögel kan man göra själv, men i vissa fall finns mögel och fuktskador på ställen i ditt hus som du själv har svårt att komma åt, eller som helt enkelt inte syns för blotta ögat. Ta därför alltid hjälp av specialister för att se till att det inte finns dolda problem.

Långtgående fuktskador stort problem

Vi har blivit alldeles för avslappnade till följd av en rad milda vintrar. Men iår har det varit snörekord, vilket betyder att vi måste se över statusen i våra hus extra noga. För att undvika problem och skyhöga kostnader är det en god idé att vara ute i bra tid, skriver sla.se. Att bo i fuktskadade hus kan ge symptom som liknar influensa. Sanerar man inte vattenskadorna direkt kan man få stora problem som kostar betydligt mer än vad det hade gjort om du anlitat en firma på en gång.

Tre av tio svenska små- och flebostadshus har fukt- och möbelskador som påverkar inomhusmiljön. Miljön påverkas så pass mycket att astmadiagnosera ökar och barnen drabbas av inlärningsproblem. Funderar du dessutom på att köpa ett hus är det värt den extra pengen att besiktiga huset på fukt- vatten- och mögelskador.

Kontakt

Undrar du något om vår familj? Skicka ett mejl till kontakt@flyinghippo.se. Om vi inte tycker att frågan är för privat svarar vi här på bloggen.