Så gör du nyttig glass

Glass innehåller både mycket fett och socker. Det är synd med tanke på hur gott det är. Faktum är dock att du med en glassmaskin enkelt kan göra glass som smakar bra samtidigt som den är okej för hälsan. Det gäller bara att hitta ersättningsprodukter för de onyttigaste ingredienserna.

Typiskt sett är glass både bland det godaste som finns och bland det onyttigaste du kan äta, men det går faktiskt att göra glass som både är förhållandevis nyttig och smakar bra. Det gäller bara att du använder rätt ingredienser och gärna en glassmaskin. De bästa glassmaskinerna hittar du på Glassmaskiner.nu, tips på recept och ingredienser hittar du här.

”Att göra sin egen glass är en iskall trend just nu” som tidningen Må Bra uttryckte saken.

Ersätt mejeriprodukterna och minska sockret

Basingredienserna till vanlig glass består av mjölk, grädde och ibland ägg. Oftast ingår också stora mängder socker. Det är i första hand dessa ingredienser du vill ersätta för att göra glass som inte är lika ohälsosam, eller kanske till och med nyttig. För att göra nyttig glass gäller alltså i första hand att ersätta mejerivarorna. Det kan du göra till exempel genom att använda dig av mixad melon, eller mosade bananer samtidigt som du ersätter mjölken med mandelmjölk. Du kan i princip tänka att vilken smoothie som helst som är fri från mjölkprodukter och stora mängder socker går att använda som glassbas. Hur mycket socker du vill ha i, om något, är upp till dig.

Kontakt

Undrar du något om vår familj? Skicka ett mejl till kontakt@flyinghippo.se. Om vi inte tycker att frågan är för privat svarar vi här på bloggen.