Säsong för allergi: lindra familjens besvär

Nu har säsongen för pollen börjat, till alla allergikers skräck. Men det finns saker att göra för att lindra besvären, allt för att du och familjen ska kunna leva så normalt som möjligt under pollensäsongen.

Ögonen kliar och näsan är täppt – de första tecknen på att pollensäsongen är här. De som aldrig varit allergiska kommer aldrig att förstå att det är några månader om året som är fruktansvärda för allergiker!

Knep för att lindra besvären

För att lindra besvären är det smart att vädra hemmet på natten och tidig morgon när halterna av pollen är låga. Det är också bra att skaffa en riktigt bra luftrenare från sverigepumpen.se för att se till att luften som strömmar in i hemmet är så ren som möjligt från pollen. I en artikel från Expressen bland annat ges det vidare tips om hur du och familjen kan lindra besvären men pollenallergi. Där skriver man att du inte ska vädra kläder utomhus, undvika att motionera utomhus förutom på morgonen, duscha håret efter en dag för att undvika pollen i håret, ha stängda fönster hemma på dagen och undvika att vistas i miljöer där folk röker, eftersom det förvärrar allergin.

Husmorsknep mott allergi

Det finns även husmorsknep mot pollenallergi, istället för att bara proppa sig ful med mediciner. Många blir trötta och sega av sina pollenmediciner, och i tidningen Café tipsas det om naturliga hjälpmedel mot besvär. Perilla, Ingefära, nässköljare och bipollen är bland annat grejer som ska hjälpa mot symptomen.

Hur vet man att man är allergisk?

Många misstar allergin med en vanlig förkylning. Men det gäller att kolla upp om man får en ”förkylning vid samma tidpunkt varje år.

”Ungefär var femte vuxen och tonåring lider av pollenbesvär på våren och sommaren. Det absolut vanligaste är att man reagerar på björk- och gräspollen”, skriver Metro.

Kontakt

Undrar du något om vår familj? Skicka ett mejl till kontakt@flyinghippo.se. Om vi inte tycker att frågan är för privat svarar vi här på bloggen.