Tips för husköp i Storstockholm

En av de stora fördelarna med Stockholm i jämförelse med många andra huvudstäder är att den har allt som en storstad kan erbjuda utan att vara för enorm. Här finns en mängd grönområden, vattnet är alltid runt hörnet och det finns en stor variation av skolor och arbetsplatser, för att inte tala om nattliv, kultur och events.

När du lever singelliv eller i ett nytt parförhållande är allt det här suveränt och det är fantastiskt att i princip kunna öppna ytterdörren och kliva rakt ut i händelsernas mitt. Det är ofta bekvämt att bo i en lägenhet då mindre utrymme betyder mindre hushållsgöra och det är skönt att allt är så nära. Med tiden kanske du däremot bestämmer dig för att bilda familj och så småningom kommer du förmodligen känna att du vuxit ur lägenheten och hellre skulle vilja bo i hus. Det här är fullt möjligt, men du bör ta en hel del saker i aktning så att du fattar rätt beslut om var du ska bo. Att anlita en trygg och pålitlig flyttfirma-flytthjalp.se/stockholm/ är enkelt men att bestämma exakt var du ska bo kan vara lite knepigare.

Fördelarna med ett hus

Att bo i hus innebär först och främst flera rum och det är särskilt viktigt om du har barn. Enligt forskare så bör nyfödda barn helst sova i samma rum som sina föräldrar men efter sex månaders ålder sover de bättre i ett eget rum enligt en artikel i Aftonbladet som handlar om barns sömn. När barnen är lite äldre kan de dela rum med varandra, men efter tonåren blir det alltid viktigare att få ha ett eget, privat utrymme. Fler rum innebär också plats för hobbys och intressen: en verkstad i källaren, ett musikrum eller kanske en fin fotoateljé? Hus ger många möjligheter som en lägenhet mitt i stan inte kan erbjuda.

Hus i förorten ger dig nyttig närhet till naturen och sportanläggningar och där finns även en skön känsla av frihet och självständighet. Med ett eget hus kan du göra vad du vill och med lite tur kan du kanske till och med anlägga en trädgård med vackra blommor eller goda grönsaker.

Välj rätt omgivningar

När du letar efter ett hus så är det ibland lätt att fastna lite för mycket på själva byggnaden och mindre på området i det stora hela. Visst är det viktigt att du får det hus du vill ha och att det är i gott skick, men vad händer om närmaste livsmedelsbutik ligger flera kilometer bort? Kan du lösa det med bil eller cykel eller är det en deal breaker? Här är några saker att tänka på när du letar bostad:

  • Område. Varje förort har för- och nackdelar så gör lite efterforskningar om grannskapet.
  • Dagis och skola. Om du har barn är det viktigt att det inte bara finns ett dagis i närheten utan också skola och gymnasium då knoddarna så småningom kommer växa upp.
  • Transport. Även om du har egen bil är det viktigt att du och din familj har tillgång till kommunal transport.
  • Hundvänlighet. Om du har hund så är det bra att ha nära tillgång till bra promenader och kanske till och med hundparker.

Kontakt

Undrar du något om vår familj? Skicka ett mejl till kontakt@flyinghippo.se. Om vi inte tycker att frågan är för privat svarar vi här på bloggen.