Slipp tänka på städning

När du kommer hem från en lång arbetsdag är du antagligen trött och sliten. Att då mötas av ett ostädat hem kan vara riktigt jobbigt. Men det går att undvika den situationen.

Genom att anlita en städfirma kan du alltid komma hem till ett nystädat hus som luktar gott. Städfirman kan anlitas för att städa en gång i veckan, en gång i månaden eller så ofta som du tycker att det behövs.

Vilka uppgifter kan en städfirma utföra?

När du anlitar en städfirma betalar du för att de ska städa ditt hem. I vanliga fall ingår basstädning. Det innebär bland annat:

  • Damning
  • Dammsugning
  • Torkning av golv

Om du betalar för en mer grundlig städning tar firman ut mattor, dukar och annat för att vädra det. I en mer grundlig städning kan också saker som fönsterputsning ingå. Många gånger kan du också boka in så kallade storstädningar inför jul eller andra högtider. Vad som ingår i en storstädning kan variera. Om du har heltäckningsmattor kan rengöring av dem ingå, ibland kanske du vill att alla mattfransar ska ligga åt samma håll och då behöver de kammas. Under en grundstädning plockas vanligen inte alla prydnadssaker bort utan företaget torkar på tomma ytor. Vid en storstädning lyfter personalen på alla föremål och torkar även under dem.

Fördelar med att anlita en städfirma

Det finns flera fördelar med att anlita en städfirma. Att städa ett större hem tar en hel del tid och den tiden kan du behöva lägga på annat. Om du anlitar ett städföretag kan du koncentrera dig på att göra annat, och hemmet kommer fortfarande att vara rent och snyggt. En annan fördel med att anlita en städfirma är att du inte behöver tänka på att ha rengöringsmedel, dammsugare och annat hemma. I de flesta fall tar städfirman med sig de material som behövs. För den egna trevnaden kan det dock vara bra att ha en dammsugare hemma om du inte väljer att ha ett städföretag som städar varje dag. Har du en centraldammsugare i din bostad är det såklart än enklare. Då kopplar du bara in en slang i väggen och sedan kan du börja dammsuga.

Kontakt

Undrar du något om vår familj? Skicka ett mejl till kontakt@flyinghippo.se. Om vi inte tycker att frågan är för privat svarar vi här på bloggen.